Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κρίτων Αρσένης:Να σπάσει το σιωπητήριο της κυβέρνησης για την καταστροφή των χημικών της Συρίας



                                                                    



Αθήνα, 12 Μαΐου 2014

Να σπάσει το σιωπητήριο της κυβέρνησης για την καταστροφή των χημικών της Συρίας ανοικτά της Κρήτης επιδιώκει ο Κρίτων Αρσένης χρησιμοποιώντας την προεκλογική περίοδο
Στην ενημέρωση των κινημάτων πολιτών σε ολόκληρη την Ελλάδα για την επικείμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης στοχεύει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κρίτων Αρσένης. Σκοπός του είναι να σπάσει το σιωπητήριο που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για την υπόθεση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πλήρη αποσιώπηση της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας 10.000 κατοίκων της Κρήτης στο Αρκάδι, στις 23 Μαρτίου, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. 
Η προεκλογική περιοδεία του Κρίτωνα Αρσένη είχε μέχρι τώρα σταθμούς τα Κύθηρα, τα Γιάννενα, τις Σέρρες, τη Δράμα, την Καβάλα, την Θεσσαλονίκη, την Άρτα, την Πάτρα, την Πρέβεζα, την Αιτωλοακαρνανία, το Κιλκίς και θα συνεχιστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε κάθε από αυτούς τους σταθμούς ενημερώνει εκτενώς τα κινήματα, τους συλλόγους εργαζομένων και τους πολίτες που συναντάει για τη δυναμική κινητοποίηση των  συμπολιτών μας στην Κρήτη. Επιδίωξη του Κρίτωνα Αρσένη είναι στο πλαίσιο της περιοδείας του να φέρει σε επαφή και να ενώσει τα πολύμορφα και δυναμικά κινήματα πολιτών που δημιουργούνται σε ολόκληρη τη χώρα ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.
Για το θέμα ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε:
Βρισκόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι σχετικά με την καταστροφή των χημικών όπλων ανοικτά της Κρήτης. Η κυβέρνηση αποκρύπτει κάθε πληροφορία για την εξέλιξη επιχείρησης καταστροφής των χημικών όπλων και τις κοινωνικές αντιδράσεις. Η απολύτως δικαιολογημένη ανησυχία και αντίδραση των κατοίκων της Κρήτης αποσιωπάται από τα μεγάλα ΜΜΕ. Αυτό το επικίνδυνο και απαράδεκτο έλλειμμα διαφάνειας σε ένα κρίσιμο ζήτημα προσπαθώ να αναδείξω και να καλύψω μέσα από την περιοδεία μου σε όλη τη χώρα. Ζητώ, για ακόμα μία φορά, από την κυβέρνηση να καταθέσει όλα τα στοιχεία για την εξέλιξη της επιχείρησης καταστροφής των χημικών και καλώ τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους αρμόδιους υπουργούς να χρησιμοποιήσουν, όσο υπάρχει ακόμα χρόνος, την ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. για να πιέσουν να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο και, επιτέλους, να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία”.
Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης, η οποία απειλεί ευθέως τη δημόσια υγεία, τον τουρισμό καθώς και το ευαίσθητο οικοσύστημα της Μεσογείου. Ο Κρίτων Αρσένης ήταν ο πρώτος έλληνας ευρωβουλευτής που κατήγγειλε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω κοινοβουλευτικής ερώτησης στις 10 Ιανουαρίου. Έκτοτε, με επανειλημμένες ερωτήσεις του στην Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση, ζητά επιτακτικά ενημέρωση και άμεση δράση κατά της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο. Όλο αυτό το διάστημα, η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, απαντά μόνο με ασάφειες και μισόλογα για τον πραγματικό κίνδυνο μίας μεγάλης οικολογικής καταστροφής που θα πλήξει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/5
Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 18:30, στο Γύθειο (στο «Λιμάνι» στο μόλο), στη συγκέντρωση ενημέρωσης κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στην Κλειστή Θάλασσα της Μεσογείου.
• Καλωσόρισμα από τους Προέδρους του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Ομίλου Μάνης και του Αλιευτικού Συλλόγου ‘Λακωνικός Κόλπος’
• Σύντομη ενημέρωση για τη δράση της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κυθήρων και Αντικυθήρων
• Σύντομη ομιλία του καθηγητή Πισσία Βαγγέλη, Μηχανικός εξειδικευμένος στην Διαχείριση Υδατικών Πόρων.
Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους για τη θάλασσά μας.
Παρακαλούμε διαδώστε !!

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Spot από μαθητές Γυμνασίου, για τα χημικά.

Ένα μικρό βίντεο εμπνευσμένο από ένα θέμα που μας αφορά όλους. 2 τμήματα από το 6ο Γυμνάσιο Χανίων έκαναν αυτή τη διαφήμιση με σκοπό να ''ξυπνήσουμε'' και να αποτρέψουμε τη ρίψη χημικών στις θάλασσές μας.
Αναρτήθηκε τον Μάρτιο. Και τα ΜΜΕ δεν γνώριζαν τίποτα...