Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από "Ενεργοί Πολίτες" Καλαμάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ
“Ανοιχτός δήμος – Ενεργοί Πολίτες” του Δήμου Καλαμάτας
Ξεκινά η φάση της καταστροφής των χημικών που θα γίνει με τη μέθοδο της υδρόλυσης. Οι επιστήμονες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την επάρκεια της μεθόδου και του πλοίου. Πρόκειται, για ένα πιλοτικό σύστημα που η ανάπτυξη του από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ολοκληρώθηκε μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι. Κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιηθεί επί εδάφους και τελικά θα χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά σε βιομηχανική κλίμακα πάνω σε πλοίο σε μια κλειστή θάλασσα, όπως είναι η Μεσόγειος. Η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου γίνεται έπειτα από άρνηση της Αλβανίας να γίνουν δεκτά τα συγκεκριμένα χημικά στο έδαφός της. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις και εγγυήσεις. Να σταματήσει το σιωπητήριο από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πρωτοστατήσει στους αγώνες των περιβαλλοντικών οργανώσεων και δήμων ,να σταθεί στο πλευρό των πολιτών ως οφείλει από τη φύση της, για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της διατροφικής αλυσίδας. Να αρνηθεί τη μετατροπή του κλειστού οικολογικού συστήματος της Μεσογείου σε “χημικό νεκροταφείο” και να συντονίσει τους αγώνες των φορέων της περιοχής μας με αυτούς της Κρήτης που αυξάνονται το τελευταίο διάστημα.
Επειδή πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα, καθώς έχει να κάνει με την επιβίωση των λαών της Μεσογείου, καλούμε σε συνεργασία και συντονισμό πολύμορφων δραστηριοτήτων όλους τους φορείς της περιοχής μας , αυτοδιοικητικές , πολιτικές κινήσεις , περιβαλλοντικές οργανώσεις, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους . Απαιτούμε να απομακρυνθούν άμεσα τα πλοία με τα χημικά από την περιοχή και να σταματήσει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων των χωρών της Μεσογείου.
Να ματαιώσουμε τώρα την υδρόλυση αλλά και να μην τολμήσουν να τη πραγματοποιήσουν ξανά στο μέλλον.
Όχι στα χημικά του πολέμου!! Όχι χημικά στη Μεσόγειο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου