Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Σε εκπαιδευτική Δράση Ζωής καλούν οι εκπαιδευτικοί

Σε μία διαφορετική δράση για την προστασία της ζωής των παιδιών μας καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομ. Θεοτοκόπουλος», προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την ελληνική κοινωνία να αντιδράσει ουσιαστικά στο σενάριο της «καταστροφής» του χημικού οπλοστασίου της Συρίας - με τη μέθοδο της υδρόλυσης σε Αμερικανικό πλοίο - στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, μεταξύ Κρήτης – Μάλτας και Ιταλίας και στη συνέχεια την απόρριψη των λυμάτων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Στη συγκεκριμένη περιοχή όπως αναφέρει η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών υπάρχει αυξημένος περιβαλλοντικός κίνδυνος, αφού πρόκειται για κλειστή θάλασσα, με αργό ρυθμό ανανέωσης υδάτων και ιδιαίτερα επιβαρυμένη από προγενέστερες δραστηριότητες. Η απόρριψη των επεξεργασμένων χημικών θα οδηγήσει στον περιορισμό της βιοποικιλότητας, στη διαταραχή της τροφικής αλυσίδας, στην καταστροφή του οικοσυστήματος και των ζώντων οργανισμών, στην απειλή της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των μικρών παιδιών.
 

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθώντας από την πλευρά τους να αποτραπούν οι ανυπολόγιστες επιπτώσεις που θα έχει αυτή η πράξη στην υγεία όλων μας, καλούν όλα τα σχολεία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτική δράση ευαισθητοποίησης, αλλά και αποτροπής της επικίνδυνης ενέργειας και συγκεκριμένα:
1. Όλη τη σχολική εβδομάδα από τις 24-3-2014 έως τις 28-3-2014 οι μαθητές/τριες, αφού γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων συμμετέχοντας σε δράσεις να ζωγραφίσουν με θέμα: «Σώστε το περιβάλλον - Όχι τα Χημικά Όπλα - Ναι στη Ζωή - Προστατέψτε μας». Οι ζωγραφιές των μαθητών/τριών αφού συγκεντρωθούν στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε απόγευμα 18:00 έως 20:00) πρόκειται να αποσταλούν στη Βουλή των Ελλήνων, ώστε να απαιτηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να υπάρξει η απαιτούμενη παρέμβαση με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος της Μεσογείου, της υγείας των πολιτών και της εξεύρεσης μιας άλλης ασφαλέστερης λύσης.
Καλούν όλη τη σχολική κοινότητα να συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση, για να προστατευτεί ουσιαστικά το δικαίωμα μας στην Υγεία και στην Προστασία του Περιβάλλοντος.
Ας γίνει η Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και φιλίας, θάλασσα όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου