Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Έκκληση σε οικονομική ενίσχυση του αγώνα για τον αποκλεισμό και τα σκάφη

Χανιά, 12 Ιουλίου 2014
Ανοιχτό συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου

Προς: κατοίκους, φορείς και συλλογικότητες Νομού Χανίων, και όλης της Ελλάδας
Έκκληση σε οικονομική ενίσχυση του αγώνα ενάντια στα χημικά
Η ώρα μηδέν για τα χημικά έφτασε...
Αυτή τη στιγμή το αμερικάνικο πλοίο Cape Ray πλέει ανοικτά της δυτικής Κρήτης στο σημείο που συντελείται ένα από τα πιο επικίνδυνα πειράματα του αιώνα: η εν πλω υδρόλυση των χημικών του πολέμου στη Συρία στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ένα ατύχημα είναι ικανό και μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες μέχρι και ολοκληρωτική καταστροφή στη θαλάσσια περιοχή της Μεσσογείου, με ότι αυτό συνεπάγεται. Και φυσικά θα ανοίξει το δρόμο και για άλλα πειράματα εις βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.
.....


Το Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων και το Παγκρήτιο Συντονιστικό εδώ και μήνες βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση προσπαθώντας με κάθε μέσο που έχει στην διάθεση του να πιέσει ώστε να αποτρέψει την εγκληματική αυτή ενέργεια. Έχοντας απέναντι μας μια αδιάφορη και αδύναμη κυβέρνηση, που μαζί με το λόμπι των των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να μην ακουστεί η φωνή του ξεσηκωμένου λαού της Κρήτης, εμείς συνεχίζουμε και δυναμώνουμε με μόνο σύμμαχο τον απλό κόσμο, τους φορείς, τις συλλογικότητες της Κρήτης και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που από το πρώτο λεπτό έχουν ταχθεί στο πλευρό μας, αγωνίζονται και αγωνιούν μαζί μας.
Από την πρώτη συγκέντρωση στο Τεχνικό Επιμελητήριο (Φεβρουάριος), τη διαμαρτυρία στη Σούδα και στο Αρκάδι, την εν πλώ διαμαρτυρία στα Σφακιά , το συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και σε πολλές άλλες μικρότερες δράσεις, δώσαμε δυναμικά το παρόν.
Μετά απο όλα αυτά και ευρισκόμενοι στο και πέντε, βλέποντας ότι η Ελληνική κυβέρνηση ουδεμία διάθεση έχει να πιέσει και να προσπαθήσει να αποτρέψει αυτό το επικίνδυνο και εγκληματικό πείραμα, αποφασίσαμε για άλλη μία φορά να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να σηκώσουμε το ανάστημα μας απέναντι σε αυτούς που παίρνουν ερήμιν μας τέτοιες αποφάσεις.

Κορυφώνουμε λοιπόν τις αντιδράσεις μας το Σάββατο 19 Ιουλίου οργανώνοντας τριήμερο αποκλεισμό των Νατοϊκών βάσεων της Σούδας, καλώντας σε απεργίες, και ετοιμάζοντας την εκκίνηση της αποστολής πλωτών σκαφών με σκοπό να προσεγγίσουν το σημείο που βρίσκεται το Cape Ray διαμαρτυρόμενοι για τη συνέχιση της υδρόλυσης.

Η κλιμάκωση αυτή των κινητοποιήσεων απαιτεί πολλά χρήματα, και είναι αναγκαία η οικονομική ενίσχυση από όλους προκειμένου να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία αυτή τη γιγάντια προσπάθεια.
Ως εκ τούτου σας ζητάμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να ενισχύσετε άμεσα οικονομικά τον αγώνα μας στον βαθμό που μπορείτε και είναι εφικτό.

Με εκτίμηση
Ανοιχτό Συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου

Επικοινωνία:
ΣΗΦΗΣ ΧΙΩΤΑΚΗΣ: 6977572660
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ τηλ. 2824023555 ,μειλ: a33pap@gmail.com,
ΛΙΑΝΑ ΣΑΡΧΑΝΗ τηλ. 6934402748 , μειλ: lianasar7@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου